Slik fant vi lus før folk visste de var rammet

HVEM:
Legemiddelprodusenten Meda.

HVA:
Dynamiske bannere.

DETTE ØNSKET KUNDEN:
Meda ønsket å øke salget av lusemiddelet Linicin med 20 prosent. Da kampanjen var over hadde de hatt en salgsøkning på 64 prosent.

Det er ikke luseutbrudd samtidig i hele Norge, den omreisende luringen slår til på helt tilfeldige steder på ulikt tidspunkt. Hvordan kan da Linicin finne ut hvor det er utbrudd før folk vet det selv?

DETTE GJORDE PLAPRE:
Hypotesen vår var at hvis mange søker på lus og luserelaterte ord i et geografisk område, så må det være lus der. Vi hentet ut tall og søketrender fra Google, og målte de opp mot salgstall fra 200 apoteker.

Vi lagde et system som gjorde at dersom disse tallene korrelerte, visste vi at det var lus i et lite geografisk område. Dermed kunne vi melde at lusa var kommet til for eksempel Fredrikstad, mens et område der det ikke var lus fikk en generisk annonse.

Løsningen vi utviklet gjorde det mulig for annonsøren å til enhver tid kommunisere mot en høyest relevant målgruppe. Ved å innhente sanntidsdata på de to første stegene folk gjennomførte når de fikk lus, kunne vi til enhver tid se hvor et luseutbrudd var på vei, og informere andre i samme region om dette.

De dynamiske «Lusa er på vei»-bannerne var tre ganger så effektive som de generiske. Løsningen Plapre utviklet for geografisk relevant kommunikasjon har gjort at markedsbudsjettene kan brukes på en smartere måte – også for andre kunder.

Bransjen satte også stor pris på løsningen, som endte med gull i Performance Awards, i kategorien innovasjon, og sølv i Gulltaggen, i kategorien Best use of real time data. I 2017 ble kampanjen tildelt sølv under Festival of Media Global – også kalt VM for mediebyråer.